Än mig själv

Då var vi tillbaka i filosofitänket vad det gäller "Vem är jag?". Det är nog en blandning av att jag har kollat för mycket på Skam och mina egna tankebanor. Jag förstår att det är viktigt att veta vem man själv är, vad man har för åsikter och värderingar. Men det är även sånt som kan ändras ju äldre man blir. Sånt som kan ändras beroende på vad man genomgår för händelser. Det är inte fel att känna sig lite vilsen ibland. För vi lever i ett samhälle med mycket grupptryck och sociala medier som lätt printar in vad som är rätt och fel.
 
Jag känner mig ofta vilsen. Men trots det står jag alltid upp för mig själv. Jag säger vad jag tycker och tänker. Samtidigt som jag lyssnar och är öppen och respekterar andras tankar och funderingar. För moral är en stor gråzon. Jag kommer inte jobba som skoteransvarig i resten av mitt liv. Jag kommer förmodligen inte att bo i min lägenhet i Rosenlund i resten av mitt liv och jag kommer förmodligen inte alltid satsa på att ha långt hår. Men det är okej att vakna upp en dag och känna att man hellre har en kortklippt page, att man vill bo i en igloo och jobba som eskimå. Det är okej att ändra sig. Och att ändra sig behöver inte betyda att man blir en annan person. För jag har insett en sak och det är att
 
Jag kan inte vara någonannan än jag. Än mig själv. Än Nicole Wester.
 
Det har jag även nedskrivet på ett papper från min lärare jag hade i slutet av årskurs 9. Jag hade väl en liten strejk i slutet av den terminen då min favoritlärare hade blivit sjukskriven och jag var inte ett dugg nöjd över min nya mentor. Så jag försökte väl spela cool mot henne genom att vara kort och kall. Men tydligen fungerade inte det för på skolavslutningen fick jag ett papper där hon jämförde mig med huvudpersonen i "John Tucker must die". Tjejen som låtsas vara någon annan men hennes personlighet lyste igenom. Min mentor skrev att hon ser mitt leende lysa igenom min bitchblick. Att mitt icke pluggande i skolan blev till vakna nätter där jag tog igen det. Hon såg mig. Den jag är trots att jag försökte ha en fasad. Så uppenbarligen är jag inte cool tyvärr.
 
Men det jag vill komma fram till är att man hittar alltid rätt till slut. Och tills dess, njut av varje sekund. Ha vilka kläder du vill. Tatuera dig. Ät godis. Klättra i träd. Gör snöänglar och sjung falskt i duschen. För ingen kan göra det bättre än vad du själv gör. Ingen kan vara dig själv bättre än du.

RSS 2.0